Tegin kolehead kooki. Kaalujälgimisest pole siinkohal juttugi (äärmisel juhul saab jälgida kaalutõusu:), aga asi on seda väärt! Retsept juunikuisest "Eesti Naisest". Kui soovid proovida, siis RETSEPT ON SIIN.
Balsamico asub igasugu äädikalistega ühel riiulil. Need omakorda toiduõlidega lähestikku. Vähemalt kohalikus kolkalinnas...aga vist vastusega hiljaks jäänud. Homme on juba eilseks saanud....
Leidsime kahekesi otsides üles:) Kook oli päris hea, aga rabarberi lõikasin liiga suurteks tükkideks ja see ei küpsenud läbi, krõmpsus hamba all. Ja küpsetusaega pidin ma ka pikemaks panema, sest poole tunni möödudes oli tainas täiesti toores veel :P Ahjaa, peale jätsin liiga vähe tainast ka, natuke napiks jäi see pealmine kiht, õnneks munavalge kattis selle praagi ilusti ära. Ühesõnaga enne külalistele pakkumist peaksin ma selle koogi tegemist veel natuke harjutama :)
Nüüd on mul kodus pudel balsamicot, kuhu ma seda veel kasutada võiks?
Balsamicot saab edukalt kasutada salatitesse. Siis näiteks kasutan wokitoitude tegemisel sojakastet ja balsamicot. Vahel ka liha marineerimisel...ole loominguline :) Aga kook...eks see küpsetusaeg on suhteline..oleneb ahjust jne. Retseptis soovitati 30 minutit, mina küpsetasin ka kauem. Aga vist ainult miski 7 minutit. Aga proovin veel!
Elu Belgias algas 2004. aasta märtsis. Saabusin siia 2 pojaga, nüüdseks olen 3 poja uhke ema. Olen jälle jõudnud oma suure hobi ehk "kokkamise " juurde. Unistan ka käsitöö tegemisest (see mu teine suur hobi), aga selleks on hetkel raske aega näpistada.
7 kommentaari:
Homme proovime järgi :)
Milline see balsamico poes välja näeb ja kust letist ma seda otsima peaks? Või hoopis võiks selle millegagi asendada?
Balsamico asub igasugu äädikalistega ühel riiulil. Need omakorda toiduõlidega lähestikku. Vähemalt kohalikus kolkalinnas...aga vist vastusega hiljaks jäänud. Homme on juba eilseks saanud....
Leidsime kahekesi otsides üles:)
Kook oli päris hea, aga rabarberi lõikasin liiga suurteks tükkideks ja see ei küpsenud läbi, krõmpsus hamba all. Ja küpsetusaega pidin ma ka pikemaks panema, sest poole tunni möödudes oli tainas täiesti toores veel :P Ahjaa, peale jätsin liiga vähe tainast ka, natuke napiks jäi see pealmine kiht, õnneks munavalge kattis selle praagi ilusti ära. Ühesõnaga enne külalistele pakkumist peaksin ma selle koogi tegemist veel natuke harjutama :)
Nüüd on mul kodus pudel balsamicot, kuhu ma seda veel kasutada võiks?
Balsamicot saab edukalt kasutada salatitesse. Siis näiteks kasutan wokitoitude tegemisel sojakastet ja balsamicot. Vahel ka liha marineerimisel...ole loominguline :)
Aga kook...eks see küpsetusaeg on suhteline..oleneb ahjust jne. Retseptis soovitati 30 minutit, mina küpsetasin ka kauem. Aga vist ainult miski 7 minutit. Aga proovin veel!
Khmm ja veel...jäätisega ja poolsoojalt on eriti hea:) Sama kehtib ka igasugu õunakookide kohta.
kas see balsamico on vaga vajalik. rabarber on niigi hapu ,milleks veel hapet juurde vaja?
Ma ise ka imestasin, aga tegelikult, kui arvestad- purk magusat kondenspiima.... kokku oli väga hea!
Postita kommentaar